BEMUTATKOZÁS

Tevékenységünk

A cég 2005-ben alakult, fő tevékenysége az építőanyag forgalmazás, 2007. óta végzi a Solarspot bevilágító rendszerek forgalmazását és ezek beépítését is. Az elmúlt időszakban több mint 2000 db Solarspot rendszer telepítését végeztük el Magyarországon.

 

Környezettudatosság

A megbízhatóságot számos referenciánk, ill. a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért szervezettel való szoros együttműködésünk is alátámasztja: ​a KÖVET tömöríti ugyanis a hazánkban elismerten környezettudatossággal, energiahatékonysággal, hulladékminimalizálással, ökoinnovációval szolgáltatói és/vagy megrendelői oldalon foglalkozó vállalkozásokat és tanácsadó szervezeteket – így az épülettechnikai ágazatban egyedülálló Fénycsatorna Kft-t is.

 

Solarspot termékismertető

A Solarspot bevilágító rendszer felhasználásával, természetes fénnyel világíthat meg bármilyen helyiséget – köszönhetően a fényvezető csőnek és az elhajlító elemeknek – akár több tíz méter hosszú elvezetéssel is.

Termékünk alkalmazása lecsökkenti az energia- és erőforrás használatot, valamint a szén-dioxid kibocsátást, lehetőséget nyújtva energiatakarékosabb áruházak, raktárak, iskolák, iroda- és lakóházak kialakítására.

A rendszer segítségével hozzájárulhat a környezetvédelemhez, miközben egy olyan környezetet alakíthat ki, amely érezhetően jobb közérzetet és kellemesebb munkakörülményeket biztosít Önmaga, családtagjai és kollégái számára, kihasználva a természetes fény nyújtotta pozitív hatásokat.

 

Nemzetközi szervezeti hátterünk (Gyártó cég)

ISO - TUVA Solarspot világító csőrendszer kifejlesztésére, gyártására és eladására jött létre a Solar Project Srl – mégpedig a Brianua Plastica Spa kezdeményezésére. (2003. március 14). A szervezet a tetőszerkezetekre szakosodott iparág és az Energo Project vállalat vezető cége. Ez utóbbi régóta foglalkozik az energiahasznosítás fejlesztésével, különösen, ami a napenergiát illeti.

A Solarspot International Srl. működése 2014.10.16.-a óta igazoltan is megfelel az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer követelményeinek.

Küldetésünk és céljaink

A Fénycsatorna Kft. küldetését és filozófiáját fenntarthatósági szempontokra alapozta. Hiszünk abban, hogy egy vállalat csak akkor lehet sikeres, ha fenntartható megoldásokat valósít meg – akár a mindennapi működésben is.

Véleményünk szerint a fenntarthatósághoz és az üzleti sikerességhez egyaránt szorosan kapcsolódik az erőforrások hatékony felhasználásának feltétele. A vállalatok, szervezetek, otthonok működési környezetének figyelembevétele és védelme, a költségcsökkentési célok, az energia- és erőforrás használat minimalizálása, a károsanyag-kibocsátások csökkentése innovatív megoldásokat követel ezen a téren is.

A kölcsönösségre, együttélésre és hosszú távú szemléletmódra épülő előnyök realizálásában szeretnénk a cégek segítségére lenni: innovatív környezetbarát termékeinkkel, társadalmi elismerést eredményező szolgáltatásainkkal, szakértelmünkkel, tapasztalatunkkal, hitelességünkkel, megbízhatóságunkkal, pontosságunkkal és átláthatóságunkkal.

 

Miért a Fénycsatorna Kft.-ben találnak a megfelelő partnerre?

Mert a Fénycsatorna Kft.

  • szakértői nemcsak ismerik, és kihasználják a környezeti fenntarthatóságban rejlő lehetőségeket, hanem hisznek is bennük.
  • team tagjai úgy gondolják, valóban van felelősségünk és nem mindegy, hogy milyen lenyomatot hagyunk azon a világon.
  • munkatársai tudják, hogy a fenntartható üzleti működés és a társadalmi felelősségvállalás nem kötelesség, hanem elkötelezettség. Amelyről ugyanakkor tudjuk, hogy a megfelelésen túl számos hozzáadott értékkel és üzleti előnnyel is jár – a vállalatok és a társadalom számára egyaránt. Jó néhány hazai és nemzetközi sikertörténet mögött hasonló, újszerű üzletviteli magatartás áll, amely a gazdaságot, társadalmat és környezetet egységként kezeli, és ez által megalapozza a vállalkozás hosszútávú fenntarthatóságát.
  • a rövidtávon sikeres együttműködések helyett a hosszú távú kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. Azaz, mi elkötelezett társként kísérjük el megbízóinkat a fenntartható épülettechnikai megoldások világába: a költséges és hatékonyságot mellőző „csővégi” megoldások helyett a megelőző magatartásra és a kölcsönösen előnyös gazdasági-üzleti, társadalmi és környezeti működés kialakítására helyezzük a hangsúlyt.
  • kizárólagos know-how, szabadalom és technológia birtoklója.
  • komplex szolgáltatással áll megrendelői rendelkezésére: a környezeti hatástanulmányok feladataitól egészen a kivitelezésig.
  • kompetenciái alapján a megbízó igényeinek legmegfelelőbb – szakértői segítségével -, testre szabott szolgáltatáscsomagot állít össze.
  • szakemberei és alvállalkozói megbízhatóságát többéves szakterületi tapasztalat és kiváló referenciák igazolják.
  • a Solarspot rendszerek telepítéséhez kiemelt hátteret kapunk gyártó cégünktől, a Solarspot International Srl.-től.

TANÚSÍTVÁNYOK ÉS EREDMÉNYEK

2014. CSTB Műszaki MinősítésCSTB
Avis Technique N° 6/14-2204
www.cstb.fr

Ablakon bedobott pénz2009. Ablakon bedobott pénz – Innovációs különdíj
www.ablakonbedobottpenz.hu

Batiweb Award

2008. Lauréat Batiweb Awards : produit pour le developpement durable

Ecohitech Award

2010. Award Ecohitech – Energy Efficiency – Lighting

Batimat Award2003. Batimat Award
(The largest construction exhibition of Europe)
Innovation Gold Medal

CIE 173:2006 study
Technical Report – Tubular Daylight guidiance systems

2012.01.01. CE declaration of Conformity

A NAPFÉNY HATÁSA

Napfény – Környezetbarát világítás

Az elmúlt évek egyik legnagyobb kihívása, hogy megtaláljuk a módját, hogy jelentősen csökkentsük a modern munkahelyek energiafogyasztását. Szemben az előre látható energiaköltségek növekedésével, a szén-dioxid kibocsátás csökkentésével és a közelgő viselkedés-orientált jogszabályokkal, sok vállalkozásnak ma már egyre tudatosabban kell eljárnia. És a kulcsfontosságú területeken a vállalkozások is egyre komolyabban veszik a csökkenő energiafelhasználást és világítást, fűtést és szellőztetést.

Solarspot® fénycsatorna rendszereket használnak gyakorlatilag minden típusú kereskedelmi és ipari épületben az egész világon. Természetes fény hozzáadásával az épületek nem csak a jelenlegi igényeket elégítik ki, hogy jelentősen csökkenjen a világításra fordított energiafelhasználás, hanem segítenek megelőzni a hő felhalmozódását és ezáltal csökkenteni a hűtési követelményeket- valamint a légkondicionáló megtakarítást.

A csökkentett energiafogyasztás, az alacsonyabb üzemanyagköltségek és széndioxid-kibocsátás nyilvánvaló előnyei mellett, közvetlen előnyöket biztosít a lakóknak a megvilágított épületekben, ami magában foglalja a csökkentett hiányzást, biztosítva a jó közérzetet (segít a „beteg épület szindróma” leküzdésében) valamint a fejlődő teljesítményt és termelékenységet.

Amellett, hogy költségmegtakarítás és környezeti előnyökkel jár, szabad és szabadon elérhető napfénnyel világítja meg az épületeket, nappali és munkakörnyezetet, mely sok más előnnyel jár. Befolyásolja a dolgozók egészségét, a termelékenység javulását, csökken a betegszabadság, és javul a tanulmányi teljesítmény, nő az eladás, és természetesen a fokozott fenntarthatóság. Tegyük hozzá, hogy az egészségügyi és biztonsági jogszabályok követelményeinek egész sora a nappali fényt segít megvalósítani és egyértelmű, hogy a nappali fény jelentős mértékben hozzájárul a vállalati és társadalmi felelősségvállaláshoz.

 

Energia-megtakarítás

A hatékony napfénnyel történő megvilágítás több, mint 80%-os energia-felhasználást eredményez, 90%-kal csökkenti a nappali energiafogyasztását az elektromos világítás területén, és akár 24%-kal csökkenti a hűtési terhelést.

 

A munkahely javítása

A napfény által csökkenhet a balesetek számát és csökkenti a stresszes helyzetek számát, a munkahelyi depressziót, valamint jelentősen növeli a dolgozók termelékenységét. Azt is kimutatták, hogy hozzájárul a kórházi betegek gyors felépüléshez.

Oktatás

Oktatási intézmények, melyek beépítették a fénycsatorna rendszereket, széles körű előnyökről számoltak be, beleértve a jobb tanulmányi teljesítményt és viselkedést, valamint a csökkenő hiányzást. Ezen túlmenően a költségmegtakarítás a csökkent energiafogyasztásnak köszönhetően pénzt szabadít fel, melyet az oktatási létesítményekre költhetnek.

 

Ingatlan érték

Kimutatták, hogy a fénycsatorna rendszerekbe történt befektetés hozama jelentősen visszatér az épületek élettartama alatt. Míg a légtechnikai berendezések költségei csökkennek, ez eredményezheti az új épületek építési költségeit. A kutatások kimutatták, hogy a napfénnyel megvilágított épületek vonzzák a magasabb árakat és eladási értéket.

 

Lakóházak

Amikor fénycsatorna rendszereket telepítenek lakóházakba, a környezet sokkal kellemesebbé válik. A nyári hónapok alatt jelentősen kevesebb energiát költenek elektromos világításra. Még télen is a napfénnyel történő megvilágítás hozzájárul a háztartások szén-dioxid kibocsátásának csökkenéséhez.

 

Kiskereskedelem

A kiskereskedők arról számoltak be, hogy akár 40%-kal magasabb az értékesítés, valamint csökkentek az energiaköltségek, az épületekmegvilágításának hatására. Ez a szektor különösen sikeres volt a napfénnyel történő megvilágítás technológiájának elfogadásában kis és nagy üzletekbe történő beépítése esetén.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSAINK

Betonvágás, betonfúrás

A Fénycsatorna Kft. a Solarspot rendszerek forgalmazása mellett beton-, és vasbetonszerkezetek betonvágásával, fúrásával is foglalkozik. A gyémánttechnológiás betonvágást és betonfúrást a legmodernebb technológia alkalmazásával, korszerű gépekkel, gyémántszemcsés szerszámokkal végezzük, melyek lehetővé teszik, hogy gyors, pontos és szakszerű munkát végezzünk betonvágási és betonfúrási megbízásaink teljesítése során.

Emeléstechnika

EmeléstechnikaFénycsatornák telepítésekor a szolgáltatás minőségének maximalizálásra törekszünk, ebben van segítségünkre saját gépparkunk, ahol jó minőségű, kiváló állapotú ollós és kosaras emelőkkel tudjuk biztosítani a magasban végzendő munka eredményességét. Igény esetén ezzel a szolgáltatással, a fénycsatorna telepítéstől függetlenül is, állunk megrendelőink rendelkezésére.

Lapostető szigetelés

A fénycsatornák beépítése során különböző típusú tetőrétegrendek kialakításával találkozunk és az ezeken való átvezetés megköveteli a magas szintű szakértelmet és hozzáértést a tetőszigetelési munkálatokhoz, hogy garantálni tudjuk a megrendelők elégedettségét és a tető vízhatlanságát. Különböző anyagoknál, legyen az PVC, bitumen, gumiszigetelés, biztos megoldást adunk Önnek.

Az áttörések lezárásánál többezer fénycsatorna telepítésével bizonyítottuk, hogy meg tudjuk csinálni és a megrendelő elégedettségére szolgál a tető vízhatlansága.

Épületbádogozás

Solarspotok telepítése során sok egyedi bádogozási megoldást is kell alkalmaznunk, ezért egyéb tevékenységeink között az épületbádogozást is kiemeljük. E tevékenységünk célja, hogy az épületbádogos szakmát magas szintű kivitelezéssel, hozzáértéssel, tanácsadással megrendelőink számára biztosítsuk.

Információkért és az árakkal kapcsolatosan hívjon minket a 06-20/99-99-004-es telefonszámon.