GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1.) Miért épp a Solarspot?

Figyelmébe szeretnénk ajánlani, hogy a Solarspot igazoltan a leghatékonyabb fénytovábbítási teljesítményű – a fénycsatornák között -, melyet alátámasztanak az Avis Technique műszaki szakvéleményben rögzített műszaki adatok, valamint a hágai bíróság döntése, mely kimondja, hogy a Solarspot fényerőssége 50%-al több mint a legmeghatározóbb konkurens terméké a piacon. A fent említett dokumentumok ide kattintva (hivatkozás hiányzik) az Ön számára is elérhetőek.

 

2.) Milyen díjakkal rendelkezik a termék?

Nemzetközi viszonylatban a termék nagy elismertségre tett szert a 2003-as BATIMAT kiállításon, ahol elnyerte az Innovációs aranymedál díjat. Majd 2009-ben Magyarországon, az Ablakon bedobott pénz pályázat keretein belül a Solarspot rendszer innovációs különdíjat kapott.

 

3.) Milyen minősítése van a terméknek?

A Solarspot fénycsatorna a CSTB által 2009-ben kiadott, Avis Technique N° 6/08-11798 számú műszaki szakvéleménnyel rendelkezik, mely bárki számára elérhető francia nyelven ezen a linken. Magyar fordításban hozzáférhető itt (hivatkozás hiányzik) regisztrált felhasználók részére.

 

4.) Miért van szükség a kupolára?

A Solarspot rendszer fontos alkotóeleme a tetőn elhelyezésre kerülő kupola, amely a hatékony fénygyűjtés miatt szükséges. A formájából adódóan kiemelkedik a tetősíkból, ezért sokkal több fényt tud összegyűjteni, mint egy tetőablak. Egyúttal ez alatt a kupola alatt helyezkedik el a fénygyűjtő optikai lencse is (RIR).

 

5.) Mi az a RIR?

A RIR berendezés közvetlenül a kupola alatt félkörívben elhelyezkedő optikai lencse, mely képes összegyűjteni az égbolt minden irányából érkező közvetlen és szórt fényt – akár tiszta és felhős égbolt esetén is -, melyet a fénytovábbító csatorna falára továbbít. Ennek az optikai eszköznek az eredményeképpen a fénygyűjtő rendszer képes az északról érkező indirekt fényt is hasznosítani.

6.) Mi az a Vegalux?

A fényvezető járat falán lévő bevonat, amely biztosítja a természetes fény tükröződését egészen a világítótestig. A Vegalux ötvözi a többrétegű Saylighting DF2000MA – 3 M film különleges fényvisszaverő tulajdonságait, valamint kutatóink 50 évnyi tapasztalatát az alumínium technológia terén.

 

7.) Hogyan működik?

A fénygyűjtő kupola, a RIR lencse és a Vegalux fényvezető csatorna falai együtt ún. optikai tölcsért alkotnak. Minden fénysugár végigtükröződik a csatornán a világítótestig, a RIR-nek köszönhetően kevesebb, de hosszabb ugrásokkal és több fényenergiát visz a sötét helyekre.

 

8.) Milyen fényszórók közül lehet választani?

Egyedi igények és a megvilágítandó helyiséggel harmonizáló fényszóró típus választható. Alapvetően két fő típus létezik, a kör alakú és a négyzetes formájú világítótest, melyek a mennyezetre közvetlenül rögzíthetők. A különböző lencse típusok pedig a fény eloszlását befolyásolják a belső térben. A fényszóró típusok megtekinthetőek itt (hivatkozás hiányzik).

 

9.) Milyen módon lehet irányítani a fénycsatorna útját?

A Solarspot fénytovábbító csőtoldatok merev falúak, melyek telepítéskor 20, 30, 40, 60 és 120 cm hosszúságban állnak a rendelkezésre. Ha nem megoldható a csatorna egyenes elvezetése, akkor 0-30°, illetve 0-90° között állítható elfordító elemekkel lehet elvezetni a kívánt irányba.

 

10.) Miért fontos a természetes fény?

A természetes fény nélkülözhetetlen forrása az életnek minden élőlény számára. Fontos szerepet játszik életünkben, hiszen nem kizárólag a látáshoz kötődik, hanem jelentős pszichológiai hatással bír; hozzájárul a jó közérzethez is: a természetes színek érzékelése, a térérzékelés, a bioritmus szabályozása. A fény jótékony hatásának megvonása hosszú távon számos betegséghez vezethet.