Bemutatkozás

Tevékenységünk

A cég 2005-ben alakult, fő tevékenysége az építőanyag forgalmazás, 2007. óta végzi a Solarspot bevilágító rendszerek forgalmazását és ezek beépítését is. Az elmúlt időszakban több mint 2000 db Solarspot rendszer telepítését végeztük el Magyarországon.

Környezettudatosság

A megbízhatóságot számos referenciánk, ill. a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért szervezettel való szoros együttműködésünk is alátámasztja: a KÖVET tömöríti ugyanis a hazánkban elismerten KÖVET Egyesületkörnyezettudatossággal, energiahatékonysággal, hulladékminimalizálással, ökoinnovációval szolgáltatói és/vagy megrendelői oldalon foglalkozó vállalkozásokat és tanácsadó szervezeteket – így az épülettechnikai ágazatban egyedülálló Fénycsatorna Kft-t is.

Solarspot termékismertető

A Solarspot bevilágító rendszer felhasználásával, természetes fénnyel világíthat meg bármilyen helyiséget – köszönhetően a fényvezető csőnek és az elhajlító elemeknek – akár több tíz méter hosszú elvezetéssel is.

Termékünk alkalmazása lecsökkenti az energia- és erőforrás használatot, valamint a szén-dioxid kibocsátást, lehetőséget nyújtva energiatakarékosabb áruházak, raktárak, iskolák, iroda- és lakóházak kialakítására.

A rendszer segítségével hozzájárulhat a környezetvédelemhez, miközben egy olyan környezetet alakíthat ki, amely érezhetően jobb közérzetet és kellemesebb munkakörülményeket biztosít Önmaga, családtagjai és kollégái számára, kihasználva a természetes fény nyújtotta pozitív hatásokat.

Nemzetközi szervezeti hátterünk (Gyártó cég)

TÜVA Solarspot világító csőrendszer kifejlesztésére, gyártására és eladására jött létre a Solar Project Srl – mégpedig a Brianua Plastica Spa kezdeményezésére. (2003. március 14). A szervezet a tetőszerkezetekre szakosodott iparág és az Energo Project vállalat vezető cége. Ez utóbbi régóta foglalkozik az energiahasznosítás fejlesztésével, különösen, ami a napenergiát illeti.

A Solarspot International Srl. működése 2014.10.16.-a óta igazoltan is megfelel az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer követelményeinek.

Küldetésünk és céljaink

A Fénycsatorna Kft. küldetését és filozófiáját fenntarthatósági szempontokra alapozta. Hiszünk abban, hogy egy vállalat csak akkor lehet sikeres, ha fenntartható megoldásokat valósít meg – akár a mindennapi működésben is.

Véleményünk szerint a fenntarthatósághoz és az üzleti sikerességhez egyaránt szorosan kapcsolódik az erőforrások hatékony felhasználásának feltétele. A vállalatok, szervezetek, otthonok működési környezetének figyelembevétele és védelme, a költségcsökkentési célok, az energia- és erőforrás használat minimalizálása, a károsanyag-kibocsátások csökkentése innovatív megoldásokat követel ezen a téren is.

A kölcsönösségre, együttélésre és hosszú távú szemléletmódra épülő előnyök realizálásában szeretnénk a cégek segítségére lenni: innovatív környezetbarát termékeinkkel, társadalmi elismerést eredményező szolgáltatásainkkal, szakértelmünkkel, tapasztalatunkkal, hitelességünkkel, megbízhatóságunkkal, pontosságunkkal és átláthatóságunkkal.

Miért a Fénycsatorna Kft.-ben találnak a megfelelő partnerre?

Mert a Fénycsatorna Kft.

  • szakértői nemcsak ismerik, és kihasználják a környezeti fenntarthatóságban rejlő lehetőségeket, hanem hisznek is bennük.
  • team tagjai úgy gondolják, valóban van felelősségünk és nem mindegy, hogy milyen lenyomatot hagyunk azon a világon.
  • munkatársai tudják, hogy a fenntartható üzleti működés és a társadalmi felelősségvállalás nem kötelesség, hanem elkötelezettség. Amelyről ugyanakkor tudjuk, hogy a megfelelésen túl számos hozzáadott értékkel és üzleti előnnyel is jár – a vállalatok és a társadalom számára egyaránt. Jó néhány hazai és nemzetközi sikertörténet mögött hasonló, újszerű üzletviteli magatartás áll, amely a gazdaságot, társadalmat és környezetet egységként kezeli, és ez által megalapozza a vállalkozás hosszútávú fenntarthatóságát.
  • a rövidtávon sikeres együttműködések helyett a hosszú távú kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. Azaz, mi elkötelezett társként kísérjük el megbízóinkat a fenntartható épülettechnikai megoldások világába: a költséges és hatékonyságot mellőző „csővégi” megoldások helyett a megelőző magatartásra és a kölcsönösen előnyös gazdasági-üzleti, társadalmi és környezeti működés kialakítására helyezzük a hangsúlyt.
  • kizárólagos know-how, szabadalom és technológia birtoklója.
  • komplex szolgáltatással áll megrendelői rendelkezésére: a környezeti hatástanulmányok feladataitól egészen a kivitelezésig.
  • kompetenciái alapján a megbízó igényeinek legmegfelelőbb – szakértői segítségével -, testre szabott szolgáltatáscsomagot állít össze.
  • szakemberei és alvállalkozói megbízhatóságát többéves szakterületi tapasztalat és kiváló referenciák igazolják.
  • a Solarspot rendszerek telepítéséhez kiemelt hátteret kapunk gyártó cégünktől, a Solarspot International Srl.-től

Tanúsítványok és eredmények

2014. CSTB Műszaki Minősítés
Avis Technique N° 6/14-2204
www.cstb.fr
cstb
2009. Ablakon bedobott pénz – Innovációs különdíj
www.ablakonbedobottpenz.hu
ablakon
2008. Lauréat Batiweb Awards : produit pour le developpement durable batiweb
2010. Award Ecohitech – Energy Efficiency – Lighting
2003. Batimat award
(The largest construction exhibition of Europe)
Innovation Gold Medal
batimat_award
CIE 173:2006 study
Technical Report – Tubular Daylight guadiance systems
2012.01.01. CE declaration of Conformity

Solarspot®. Tökéletes otthonához

Tegye világosabbá otthonát a Solarspot®-tal

Semmi sem teszi olyan világossá otthonát, mint a Solarspot® fénycsatorna rendszer. A Solarspot fejlett technológiája és szabadalmaztatott formatervezése biztosítja, hogy otthona sötét és ablaktalan helyiségeibe a lehető legnagyobb mennyiségű fény jusson. Semmilyen hasonló méretű rendszer nem ér fel a Solarspot fényszállítási teljesítményével.

Tegye világosabbá sötét lépcsőházát vagy előszobáját

Solarspot D-25 a legtöbb alkalmazás esetén elegendő fényt biztosít sötét vagy ablaktalan lépcsőházakban és előszobákban, akár 15 m2 megvilágított területig. A hosszabb, kiterjedtebb előszobák és folyosók esetén egyszerre több rendszert is használhat, hogy a fény egyenletesebben terítse be a területet.

Legyen ragyogó a szürke konyha

A konyha az otthon lelke – szokták mondani. Akár fejlesztésekről, akár bővítésről van szó, a konyhára mindig több pénzt költenek az emberek, mint a lakásban bármely más szobára. Ennek ellenére a lámpák lekapcsolása után gyakran egy sötét, nyomasztó helyiség marad hátra.

Amikor házát bővíti, az új szoba ablakai messzebb kerülnek a helyiség hátuljától – ez a konyhák bővítésénél a leggyakoribb probléma. Ha úgy érzi, a konyhabővítés sötét területeket hagyott maga után, a fényt visszahozhatja a helyiségbe egy vagy több Solarspot D38 fénycsatorna rendszer beszerelésével.

Tegye világosabbá kibővített nappaliját

NappaliEgy szoba számos okból sötétté válhat: az ablak elé nyúló, növekvő fák vagy a nagy, nehéz függönyök, beépített redőnyök miatt. Az ilyen akadályok kizárják a szobából a fényt. Egy vagy több Solarspot D-38 rendszer beszerelésével nemcsak visszahozhatja az elveszett fényt, de akár a korábbitól nagyobb fényerőt biztosíthat nappalijának. A fentről érkező fény miatt a szobába érkező napfényt nem akadályozhatják többé redőnyök és függönyök.

Az otthonához megfelelő rendszer kiválasztása

A szükséges rendszer mérete attól függ, hogy mekkora szobát vagy területet kíván megvilágítani. Egy előszobában kevesebb fényre van szükség, mint egy háló- vagy fürdőszobában. Egy konyhában vagy dolgozószobában pedig jobb megvilágításra lehet szükség, mint például egy nappaliban, amelyet elsősorban este használnak.

Ablaktalan fürdőszobák megvilágítása

FürdőszobaAz épület tervezése vagy egy később leválasztott helyiség miatt előfordul, hogy a fürdőszobák, zuhanyzók ablak nélkül maradnak. A Solarspot D-25 rendszer beépítésével drámai módon átváltoztathatja az ilyen helyiségeket. A rendszer gyakran több fényt biztosít, mint amennyit egy kis, hagyományos ablaktól elvárnánk.

A Solarspot rendszereket beépített elektromos világítással (éjszakai használatra) és elektromos szellőzővel kombinálhatja – így csökkentheti a plafon zsúfoltságát azokon a helyeken, ahol általában nehéz teret nyerni.

Tegye világosabbá dolgozószobáját vagy műhelyét

Egyre többen végezzük munkánkat otthonról, ezért igen lényeges szempont, hogy az otthoni dolgozószoba elegendő természetes fényt kapjon. Bizonyított tény, hogy a korlátozott (vagy a szobába egyáltalán be nem jutó) napfény csökkenti a hatékonyságot és a teljesítményt.

A tájékozott munkaadók már régen felismerték a természetes fény előnyeit. A természetes fényben végzett munkavégzés során kevésbé fárad el a szem, növekszik a koncentráció és javul a dolgozó ember közérzete – ezek a tényezők pedig javítják a hatékonyságot és a teljesítményt. Építsen Solarspot fénycsatorna rendszert dolgozószobájába vagy műhelyébe, és azonnal élvezheti a természetes fényben való munkavégzés előnyeit.

Egyéb szolgáltatásaink

Emeléstechnika

emeléstechnikaFénycsatornák telepítésekor a szolgáltatás minőségének maximalizálásra törekszünk, ebben van segítségünkre saját gépparkunk, ahol jó minőségű, kiváló állapotú ollós és kosaras emelőkkel tudjuk biztosítani a magasban végzendő munka eredményességét. Igény esetén ezzel a szolgáltatással, a fénycsatorna telepítéstől függetlenül is, állunk megrendelőink rendelkezésére.

Épületbádogozás

fotóSolarspotok telepítése során sok egyedi bádogozási megoldást is kell alkalmaznunk, ezért egyéb tevékenységeink között az épületbádogozást is kiemeljük. E tevékenységünk célja, hogy az épületbádogos szakmát magas szintű kivitelezéssel, hozzáértéssel, tanácsadással biztosítsuk megrendelőink számára.

Információkért és az árainkkal kapcsolatosan hívjon minket a 06-20/99-99-004-es telefonszámon.

Lapostető szigetelés

A fénycsatornák beépítése során különböző típusú tetőrétegrendek kialakításával találkozunk és az ezeken való átvezetés megköveteli a magas szintű szakértelmet és hozzáértést a tetőszigetelési munkálatokhoz, hogy garantálni tudjuk a megrendelők elégedettségét és a tető vízhatlanságát. Különböző anyagoknál, legyen az PVC, bitumen, gumiszigetelés, biztos megoldást adunk Önnek.
Az áttörések lezárásánál többezer fénycsatorna telepítésével bizonyítottuk: cégünk képes minden megrendelőnk kérésének eleget tenni, hiszen számunkra nemcsak a tető vízhatlansága, de ügyfeleink elégedettsége is elsődleges fontossággal bír