BEMUTATKOZÁS

Tevékenységünk

A cég 2005-ben alakult, fő tevékenysége az építőanyag forgalmazás, 2007. óta végzi a Solarspot bevilágító rendszerek forgalmazását és ezek beépítését is. Az elmúlt időszakban több mint 2000 db Solarspot rendszer telepítését végeztük el Magyarországon.

 

Környezettudatosság

A megbízhatóságot számos referenciánk, ill. a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért szervezettel való szoros együttműködésünk is alátámasztja: ​a KÖVET tömöríti ugyanis a hazánkban elismerten környezettudatossággal, energiahatékonysággal, hulladékminimalizálással, ökoinnovációval szolgáltatói és/vagy megrendelői oldalon foglalkozó vállalkozásokat és tanácsadó szervezeteket – így az épülettechnikai ágazatban egyedülálló Fénycsatorna Kft-t is.

 

Solarspot termékismertető

A Solarspot bevilágító rendszer felhasználásával, természetes fénnyel világíthat meg bármilyen helyiséget – köszönhetően a fényvezető csőnek és az elhajlító elemeknek – akár több tíz méter hosszú elvezetéssel is.

Termékünk alkalmazása lecsökkenti az energia- és erőforrás használatot, valamint a szén-dioxid kibocsátást, lehetőséget nyújtva energiatakarékosabb áruházak, raktárak, iskolák, iroda- és lakóházak kialakítására.

A rendszer segítségével hozzájárulhat a környezetvédelemhez, miközben egy olyan környezetet alakíthat ki, amely érezhetően jobb közérzetet és kellemesebb munkakörülményeket biztosít Önmaga, családtagjai és kollégái számára, kihasználva a természetes fény nyújtotta pozitív hatásokat.

 

Nemzetközi szervezeti hátterünk (Gyártó cég)

ISO - TUVA Solarspot világító csőrendszer kifejlesztésére, gyártására és eladására jött létre a Solar Project Srl – mégpedig a Brianua Plastica Spa kezdeményezésére. (2003. március 14). A szervezet a tetőszerkezetekre szakosodott iparág és az Energo Project vállalat vezető cége. Ez utóbbi régóta foglalkozik az energiahasznosítás fejlesztésével, különösen, ami a napenergiát illeti.

A Solarspot International Srl. működése 2014.10.16.-a óta igazoltan is megfelel az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer követelményeinek.

Küldetésünk és céljaink

A Fénycsatorna Kft. küldetését és filozófiáját fenntarthatósági szempontokra alapozta. Hiszünk abban, hogy egy vállalat csak akkor lehet sikeres, ha fenntartható megoldásokat valósít meg – akár a mindennapi működésben is.

Véleményünk szerint a fenntarthatósághoz és az üzleti sikerességhez egyaránt szorosan kapcsolódik az erőforrások hatékony felhasználásának feltétele. A vállalatok, szervezetek, otthonok működési környezetének figyelembevétele és védelme, a költségcsökkentési célok, az energia- és erőforrás használat minimalizálása, a károsanyag-kibocsátások csökkentése innovatív megoldásokat követel ezen a téren is.

A kölcsönösségre, együttélésre és hosszú távú szemléletmódra épülő előnyök realizálásában szeretnénk a cégek segítségére lenni: innovatív környezetbarát termékeinkkel, társadalmi elismerést eredményező szolgáltatásainkkal, szakértelmünkkel, tapasztalatunkkal, hitelességünkkel, megbízhatóságunkkal, pontosságunkkal és átláthatóságunkkal.

 

Miért a Fénycsatorna Kft.-ben találnak a megfelelő partnerre?

Mert a Fénycsatorna Kft.

  • szakértői nemcsak ismerik, és kihasználják a környezeti fenntarthatóságban rejlő lehetőségeket, hanem hisznek is bennük.
  • team tagjai úgy gondolják, valóban van felelősségünk és nem mindegy, hogy milyen lenyomatot hagyunk azon a világon.
  • munkatársai tudják, hogy a fenntartható üzleti működés és a társadalmi felelősségvállalás nem kötelesség, hanem elkötelezettség. Amelyről ugyanakkor tudjuk, hogy a megfelelésen túl számos hozzáadott értékkel és üzleti előnnyel is jár – a vállalatok és a társadalom számára egyaránt. Jó néhány hazai és nemzetközi sikertörténet mögött hasonló, újszerű üzletviteli magatartás áll, amely a gazdaságot, társadalmat és környezetet egységként kezeli, és ez által megalapozza a vállalkozás hosszútávú fenntarthatóságát.
  • a rövidtávon sikeres együttműködések helyett a hosszú távú kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. Azaz, mi elkötelezett társként kísérjük el megbízóinkat a fenntartható épülettechnikai megoldások világába: a költséges és hatékonyságot mellőző “csővégi” megoldások helyett a megelőző magatartásra és a kölcsönösen előnyös gazdasági-üzleti, társadalmi és környezeti működés kialakítására helyezzük a hangsúlyt.
  • kizárólagos know-how, szabadalom és technológia birtoklója.
  • komplex szolgáltatással áll megrendelői rendelkezésére: a környezeti hatástanulmányok feladataitól egészen a kivitelezésig.
  • kompetenciái alapján a megbízó igényeinek legmegfelelőbb – szakértői segítségével -, testre szabott szolgáltatáscsomagot állít össze.
  • szakemberei és alvállalkozói megbízhatóságát többéves szakterületi tapasztalat és kiváló referenciák igazolják.
  • a Solarspot rendszerek telepítéséhez kiemelt hátteret kapunk gyártó cégünktől, a Solarspot International Srl.-től.

TANÚSÍTVÁNYOK ÉS EREDMÉNYEK

2014. CSTB Műszaki MinősítésCSTB
Avis Technique N° 6/14-2204
www.cstb.fr

Ablakon bedobott pénz2009. Ablakon bedobott pénz – Innovációs különdíj
www.ablakonbedobottpenz.hu

Batiweb Award

2008. Lauréat Batiweb Awards : produit pour le developpement durable

Ecohitech Award

2010. Award Ecohitech – Energy Efficiency – Lighting

Batimat Award2003. Batimat Award
(The largest construction exhibition of Europe)
Innovation Gold Medal

CIE 173:2006 study
Technical Report – Tubular Daylight guidiance systems

2012.01.01. CE declaration of Conformity

SOLARSPOT®. TÖKÉLETES OTTHONÁHOZ

Tegye világosabbá otthonát a Solarspot®-tal

Semmi sem teszi olyan világossá otthonát, mint a Solarspot® fénycsatorna rendszer. A Solarspot fejlett technológiája és szabadalmaztatott formatervezése biztosítja, hogy otthona sötét és ablaktalan helyiségeibe a lehető legnagyobb mennyiségű fény jusson. Semmilyen hasonló méretű rendszer nem ér fel a Solarspot fényszállítási teljesítményével.

 

Tegye világosabbá sötét lépcsőházát vagy előszobáját

A Solarspot D-25 a legtöbb alkalmazás esetén elegendő fényt biztosít sötét vagy ablaktalan lépcsőházakban és előszobákban, akár 15 m2 megvilágított területig. A hosszabb, kiterjedtebb előszobák és folyosók esetén egyszerre több rendszert is használhat, hogy a fény egyenletesebben terítse be a területet.

 

Legyen ragyogó a szürke konyha

A konyha az otthon lelke – szokták mondani. Akár fejlesztésekről, akár bővítésről van szó, a konyhára mindig több pénzt költenek az emberek, mint a lakásban bármely más szobára. Ennek ellenére a lámpák lekapcsolása után gyakran egy sötét, nyomasztó helyiség marad hátra.

Amikor házát bővíti, az új szoba ablakai messzebb kerülnek a helyiség hátuljától – ez a konyhák bővítésénél a leggyakoribb probléma. Ha úgy érzi, a konyhabővítés sötét területeket hagyott maga után, a fényt visszahozhatja a helyiségbe egy vagy több Solarspot D38 fénycsatorna rendszer beszerelésével.

 

Tegye világosabbá kibővített nappaliját

Solarspot fénycsatorna a nappalibanEgy szoba számos okból sötétté válhat: az ablak elé nyúló, növekvő fák vagy a nagy, nehéz függönyök, beépített redőnyök miatt. Az ilyen akadályok kizárják a szobából a fényt. Egy vagy több Solarspot D-38 rendszer beszerelésével nemcsak visszahozhatja az elveszett fényt, de akár a korábbitól nagyobb fényerőt biztosíthat nappalijának. A fentről érkező fény miatt a szobába érkező napfényt nem akadályozhatják többé redőnyök és függönyök.

Az otthonához megfelelő rendszer kiválasztása

A szükséges rendszer mérete attól függ, hogy mekkora szobát vagy területet kíván megvilágítani. Egy előszobában kevesebb fényre van szükség, mint egy háló- vagy fürdőszobában. Egy konyhában vagy dolgozószobában pedig jobb megvilágításra lehet szükség, mint például egy nappaliban, amelyet elsősorban este használnak.

 

Ablaktalan fürdőszobák megvilágítása

Solarspot fénycsatorna a fürdőszobábanAz épület tervezése vagy egy később leválasztott helyiség miatt előfordul, hogy a fürdőszobák, zuhanyzók ablak nélkül maradnak. A Solarspot D-25 rendszer beépítésével drámai módon átváltoztathatja az ilyen helyiségeket. A rendszer gyakran több fényt biztosít, mint amennyit egy kis, hagyományos ablaktól elvárnánk.

A Solarspot rendszereket beépített elektromos világítással (éjszakai használatra) és elektromos szellőzővel kombinálhatja – így csökkentheti a plafon zsúfoltságát azokon a helyeken, ahol általában nehéz teret nyerni.

 

Tegye világosabbá dolgozószobáját vagy műhelyét

Egyre többen végezzük munkánkat otthonról, ezért igen lényeges szempont, hogy az otthoni dolgozószoba elegendő természetes fényt kapjon. Bizonyított tény, hogy a korlátozott (vagy a szobába egyáltalán be nem jutó) napfény csökkenti a hatékonyságot és a teljesítményt.

A tájékozott munkaadók már régen felismerték a természetes fény előnyeit. A természetes fényben végzett munkavégzés során kevésbé fárad el a szem, növekszik a koncentráció és javul a dolgozó ember közérzete – ezek a tényezők pedig javítják a hatékonyságot és a teljesítményt. Építsen Solarspot fénycsatorna rendszert dolgozószobájába vagy műhelyébe, és azonnal élvezheti a természetes fényben való munkavégzés előnyeit.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSAINK

Emeléstechnika

EmeléstechnikaFénycsatornák telepítésekor a szolgáltatás minőségének maximalizálásra törekszünk, ebben van segítségünkre saját gépparkunk, ahol jó minőségű, kiváló állapotú ollós és kosaras emelőkkel tudjuk biztosítani a magasban végzendő munka eredményességét. Igény esetén ezzel a szolgáltatással, a fénycsatorna telepítéstől függetlenül is, állunk megrendelőink rendelkezésére.

Épületbádogozás

ÉpületbádogozásSolarspotok telepítése során sok egyedi bádogozási megoldást is kell alkalmaznunk, ezért egyéb tevékenységeink között az épületbádogozást is kiemeljük. E tevékenységünk célja, hogy az épületbádogos szakmát magas szintű kivitelezéssel, hozzáértéssel, tanácsadással biztosítsuk megrendelőink számára.

Információkért és az árainkkal kapcsolatosan hívjon minket a 06-20/99-99-004-es telefonszámon.

Lapostető szigetelés

A fénycsatornák beépítése során különböző típusú tetőrétegrendek kialakításával találkozunk és az ezeken való átvezetés megköveteli a magas szintű szakértelmet és hozzáértést a tetőszigetelési munkálatokhoz, hogy garantálni tudjuk a megrendelők elégedettségét és a tető vízhatlanságát. Különböző anyagoknál, legyen az PVC, bitumen, gumiszigetelés, biztos megoldást adunk Önnek.

Az áttörések lezárásánál többezer fénycsatorna telepítésével bizonyítottuk: cégünk képes minden megrendelőnk kérésének eleget tenni, hiszen számunkra nemcsak a tető vízhatlansága, de ügyfeleink elégedettsége is elsődleges fontossággal bír.