PÁLYÁZATOK

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-04216

A kedvezményezett neve: Fénycsatorna Korlátolt Felelősségű Társaság

A fejlesztés tárgya, célja: Ingatlanberuházás és modernizáció a Fénycsatorna Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 49 500 000 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt keretén belül tervezünk ingatlan beruházást, hőszivattyús rendszer telepítést, eszközbeszerzést, képzést és tanácsadást. Tekintve, hogy jelenleg nem egy helyen összpontosul a gyártási, a raktározási és az irodai háttértámogatási tevékenységünk, így a fejlesztéssel ezeket központosítjuk egy ingatlan beruházás megvalósításával, ahol az alapanyagok megvásárlását követően a gyártási és raktározási folyamatokat követően egy bemutató teremben a vásárlók az igényeiknek maximálisan megfelelő terméket vehetik át.

Cégünk küldetését és filozófiáját fenntarthatósági szempontokra alapozta, éppen ezért fontos, hogy a környezet védelme érdekében olyan megoldásokat keressünk és valósítsunk meg, amelyek ezt a szemléletet erősítik.  Ezért döntöttünk a hőszivattyús rendszer telepítése mellett.

A gyártási folyamatok támogatása miatt eszközbeszerzésre, a folyamatok korszerűsítése miatt is szükség van. Ehhez egyedi lemeztáblásító gépet szerzünk be.

A tanácsadástól a vállalat reakcióképességének, agilitásának, hatékonyságának növelését várjuk, míg a képzéstől a nyelvi képességeinket kívánjuk fejleszteni, tekintettel arra, hogy exportpiacokon is meg kívánunk jelenni.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.01.

  • a kedvezményezett neve: Fénycsatorna Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: „Willkommen in Österreich Fénycsatorna Kft.” – Fénycsatorna Kft. által gyártott termékek osztrák piacra történő bevezetése
  • a szerződött támogatás összege: 5 000 000 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • a projekt tartalmának bemutatása:

Fénycsatorna Kft.-ről:

Cégünk 2009-ben alakult azzal céllal, hogy a rendkívül innovatív építőipari terméknek számító Solarspot fénycsatornák forgalmazásával és beépítésével foglalkozzon.

A Solarspot fénycsatorna rendszer összegyűjti és továbbítja a természetes fényt, amely megoldást jelent a sötét, vagy kevésbé megvilágított helyiségek fényellátására. Alkalmazásával biztosíthatja a természetes fény adta jó közérzetet, olyan helyiségekben is, ahol korábban ez nem volt megoldható.

Piackutatás: A piackutatást telefonos megkérdezések, kamarai kapcsolatokon, üzleti fórumok és klubokon keresztül történt meg A megfelelő cégek leszűrése megtörtént. A Fénycsatorna Kft. legalább több mint 100 potenciális partner kontaktot kapott.

Árubemutató: 2019. május 23. Fénycsatorna Kft. Solarsport termékcsalád termékeiről tartott árubemutatót szűrt főképp kereskedő és integrátor cégekkel. Az árubemutató kedvező előjelekkel zárult, több ígéretes tárgyaláson vagyunk túl.

  • a projekt befejezési dátuma: 08.08.
  • a projekt azonosító száma: VEKOP-1.3.1-16-2018-00185