PÁLYÁZATOK

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-04216

 • a kedvezményezett neve: Fénycsatorna Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: Ingatlanberuházás és modernizáció a Fénycsatorna Kft.-nél
 • a szerződött támogatás összege: 49 500 000 Ft
 • a támogatás intenzitása: 50%
 • feltételesen vissza nem térítendő támogatás

a projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretén belül az alábbi tevékenységeket tervezzük megvalósítani: ingatlan beruházás, hőszivattyús rendszer telepítése, eszközbeszerzések és képzési szolgáltatás, tanácsadás igénybevétele.
Jelenleg nem egy helyen összpontosul a gyártási, a raktározási és az irodai háttér támogatási tevékenység, ami bizonyos esetekben fennakadásokat okoz, erre tekintettel szeretnénk a fenti tevékenységeket központosítani az ingatlan beruházás megvalósításával. A beruházásnak köszönhetően az alapanyagok megvásárlását követően a gyártási és raktározási folyamatok zajlanak, továbbá egy bemutató teremben a vásárlók az igényeiknek maximálisan megfelelő terméket vehetik át.
Cégünk küldetését és filozófiáját fenntarthatósági szempontokra alapozta, éppen ezért fontos, hogy a környezet védelme érdekében olyan megoldásokat keressenek és valósítsanak meg, amelyek ezt a szemléletet erősítik. Ezért döntöttünk a levegő-víz hőszivattyús rendszer telepítése mellett. A gyártási folyamatok támogatása és korszerűsítése miatt a beruházás során olyan gépek beszerzését tervezzük, amelyek lehetővé teszik, hogy kevesebb hulladékkal valósuljanak meg a gyártási folyamatok, ezáltal gyors, hatékony, minőségi késztermék előállítás valósuljon meg.
Az új, hatékony gépekkel lehetőség nyílik az előállított termékek egységköltségének a csökkentésére, amely a rendkívül érzékeny piaci árversenyben komoly előnyt eredményezhet cégünknek.
A képzés célja, hogy vállalkozásunk olyan humánerőforrás bázissal rendelkezzen, amellyel a munkavégzést a lehető leghatékonyabb módon tudjuk végezni. A projekt eredményeként javul vállalkozásunk versenyképessége, munkahelymegtartó, jövedelemtermelő képessége.
A beruházás segíti a területi különbségek csökkentését, valamint a fenntartható, intelligens és befogadó növekedést. A vállalat folyamatos fejlődése kapcsán nem csak a jelenlegi munkaállomány megtartása kerül biztosításra, de új munkaerő foglalkoztatására is lehetőség nyílik. A projekt kapacitásnövekedést eredményez, ami árbevétel növekedést hoz létre, továbbá az előállított termékeik színvonalának lényeges emelkedése várható a társaságnál.

 • a kedvezményezett neve: Fénycsatorna Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: “Willkommen in Österreich Fénycsatorna Kft.” – Fénycsatorna Kft. által gyártott termékek osztrák piacra történő bevezetése
 • a szerződött támogatás összege: 5 000 000 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt tartalmának bemutatása:

Fénycsatorna Kft.-ről:

Cégünk 2009-ben alakult azzal céllal, hogy a rendkívül innovatív építőipari terméknek számító Solarspot fénycsatornák forgalmazásával és beépítésével foglalkozzon.

A Solarspot fénycsatorna rendszer összegyűjti és továbbítja a természetes fényt, amely megoldást jelent a sötét, vagy kevésbé megvilágított helyiségek fényellátására. Alkalmazásával biztosíthatja a természetes fény adta jó közérzetet, olyan helyiségekben is, ahol korábban ez nem volt megoldható.

Piackutatás: A piackutatást telefonos megkérdezések, kamarai kapcsolatokon, üzleti fórumok és klubokon keresztül történt meg A megfelelő cégek leszűrése megtörtént. A Fénycsatorna Kft. legalább több mint 100 potenciális partner kontaktot kapott.

Árubemutató: 2019. május 23. Fénycsatorna Kft. Solarsport termékcsalád termékeiről tartott árubemutatót szűrt főképp kereskedő és integrátor cégekkel. Az árubemutató kedvező előjelekkel zárult, több ígéretes tárgyaláson vagyunk túl.

 • a projekt befejezési dátuma: 08.08.
 • a projekt azonosító száma: VEKOP-1.3.1-16-2018-00185