BEÉPÍTÉS

A Solarspot® rendszer telepítését én magam is végezhetem?

Az első dolog, hogy megfontolja, képes-e a Solarspot rendszer telepítése esetén – és talán még ennél is fontosabb, hogy felkészült-e – felmászni a tetőre? Ha a válasz “nem”, ne aggódjon, mi tudunk biztosítani egy beépítőt, aki elvégzi a munkát Önnek.

Ha a tetőn történő munkavégzés nem jelent problémát Önnek, akkor a Solarspot fénycsatorna rendszer telepítése sem okozhat nehézséget.

Ne feledje, a magasban történő munkavégzés veszélyes lehet, és csak akkor vigye véghez egyedül, ha ismeri a szigorú biztonsági előírásokat.

A Solarspot D-25 és D-38 rendszereket, 250 mm, valamint 375 mm átmérőben, könnyen illeszthetjük a tető rétegrendbe a födém átalakítása nélkül (rendelés előtt mindig figyelmesen ellenőrizze a méreteket), és nincs szükség tetőablak kialakítására.

A telepítési utasításokat megtekintheti a Beépítési útmutató menüpontban, vagy az erről készült videót letöltheti a Letöltések menüpontban.

Mik a telepítési lehetőségek?

Amennyiben a “csináld magad” opció nem megfelelő az Ön számára, mi tudunk biztosítani egy tapasztalt telepítőt a Solarspot fénycsatorna rendszer gyors, és hatékony beépítéséhez Magyarország egész területén. Ha több információt szeretne vagy érdeklődne egy vagy több rendszer telepítésének költségéről, hívjon minket a 0620/99-99-004-es telefonszámon vagy írjon e-mailt.

Alternatív esetben, bármely illetékes építő, ács vagy lakáskarbantartó szakember tudja telepíteni az Ön Solarspot fénycsatorna rendszerét.

 

Mennyi ideig tart a telepítés?

A Solarspot® fénycsatorna rendszert kevesebb, mint két óra alatt telepíteni lehet lapos tetőre tapasztalt beépítő segítségével. Sátortető esetén, mely cserép vagy pala borítású, a rendszer telepíthető mindössze három óra alatt. Aki első alkalommal telepíti a rendszert, annak több időt vesz igénybe. Ha saját maga építi be a rendszert, derűs (esőmentes) napot válasszon és kezdje a munkát korán abban az esetben, ha van olyan probléma, melynek megoldása időt igényel. Továbbá mindig kezdje a tetőn a munkálatokat, hogy a munka ezen része elkészüljön, ha esetlegesen az időjárás váratlan fordulatot venne.

Telepíthetem a Solarspot®-ot új tető építése közben, vagy várjam meg, amíg a tető elkészül?

Egy új tető építése remek alkalom Solarspot rendszer telepítésére, a beépítő be tudja illeszteni a rendszert egy időben más munkálatokkal a legkisebb extra erőfeszítéssel. Alternatívaként a Solarspot fénycsatorna rendszer beépíthető egy nemrég befejezett tetőbe ugyanolyan eredményesen.

Ha egy régi tetőről van szó, amely külön figyelmet igényelhet, akkor a Solarspot® fénycsatorna rendszer vagy bármi más installációja előtt meg kell nézetnie egy tetőfedő szakemberrel.

 

Abban az esetben, ha nincs padlásterem?

Nem probléma, a Solarspot® fénycsatorna rendszert úgy tervezték, hogy telepíthető olyan esetben is, amennyiben nem lehet hozzáférni a padlástérhez, vagy nincs padlás – pl. lapos tetők.

 

Telepíthetem a Solarspot ® fénycsatorna rendszert a falon keresztül?

Amikor a megvilágítandó területet csak a földről vagy a falon keresztül lehet elérni, a Solarspot fénycsatorna rendszer a fényt vízszintesen valamint felfelé tudja szállítani az épületbe. Falon keresztüli vagy a föld alatti telepítéssel kapcsolatban keressen fel minket még ma és kérdezzen minket ezzel kapcsolatban.

Telepíthetem a Solarspot®-ot lakókocsiba, lakóhajóba vagy mobil házba?

Igen, és valószínűleg szerkezeti módosítások nélkül. A Solarspot fénycsatorna rendszer egy nagyszerű megoldás sötét belső terek megvilágítására, melynek eredményeként kiküszöbölhető az ablakok, vászontetők, és teraszok általi árnyékoltsága, mivel sok fényt szállít anélkül, hogy hőképződést generálna.

 

Lehet fényt biztosítani a földszinti szobákba kétszintes ház esetén?

A Solarspot D-25 vitathatatlanul világbajnok, amikor ilyen kihívással találkozik. Nincs más rendszer, mely annyi fényt tud szállítani egy ilyen keskeny csövön. Annak ellenére, hogy csak 250 mm átmérőjű, képes annyi fényt szállítani, mely több mint 7 méteres távolság áthidalása esetén is hatékony.

 

Elhelyezhetem a kupolát egy északi fekvésű tetőre is?

Igen, de hatással lehet az általános teljesítményre. Ha a tető nagyon meredek és árnyékolt, látható a különbség a téli hónapokban. Borús napokon a fény éppen átér az egész tetőn, így északi fekvés esetén kevesebb lesz az általános teljesítmény.

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

A Solarspot fénycsatorna rendszer telepítése

A beépítési munkálatok megkezdése előtt gondoskodni kell róla, hogy a munkaterületen ne legyenek akadályok, és hogy megtettek minden szükséges biztonsági óvintézkedést. Ellenőrizni kell a födémgerenda és a szarugerenda közötti távolságot, hogy meggyőződjenek róla: a megvásárolt rendszer át fog férni a rendelkezésre álló résen.

A Solarspot D-25 rendszer 250 mm-es födémgerenda rést igényel, a D-38 pedig 375 mm-est.

Lent találja az ajánlott telepítési lépésekre és a Solarspot fénycsatorna rendszer legjobb beszerelési módjára vonatkozó útmutatót. Ez a leírás csak útmutatóként szolgál, mivel a tető típusának és szerkezetének függvényében az egyes telepítési esetek eltérhetnek. Ha bármilyen kérdése merül fel, további információkért kérjük, hívjon minket közvetlenül a 06 20 / 99-99-004 telefonszámon!

A telepítés ajánlott sorrendje

  • Telepítési hely megkeresése és a mennyezeti cső felszerelése.
  • A legjobb útvonal megállapítás a padláson keresztül, majd a fogadó felszerelése.
  • Csőtoldatok és elfordító elemek illesztése.
  • Végül, a fényszóró felszerelése.

Ideális helyzet az, ha minél rövidebb a cső. Ezt általában úgy lehet elérni, ha a csövet a tetőhöz képest helyezik el 90°-ra – és nem a mennyezethez képest. Az lehet ez alól kivétel, ha a „legrövidebb” pont a tetőn árnyékban van és létezik ettől jobban megvilágított hely is, ami csőtoldat segítségével könnyen elérhető.

Ha az útmutató elolvasása után úgy érzi, jobban szeretné egy szakértő telepítővel elvégeztetni a munkát, ajánlani tudjuk beépítő kollégánkat, aki Ön helyett elvégzi a munkát.

A fényszóró felszerelése – gipszkarton mennyezet

Először döntse el, hol fog elhelyezkedni a fényszóró a mennyezeten. Ahol lehetséges, minden esetben próbálja meg a fényszórót a szoba közepére helyezni. Mielőtt átvágná a mennyezetet, ellenőrizze, nincsenek-e kábelek, csövek, gerendák, vagy más akadályok az útban. Ellenőrizze a tetőtér, vagy padlástér felől, van-e elegendő hely a Solarspot rendszer felszereléséhez a kívánt helyre.

Ha a hely szűk, fúrjon egy kisméretű pozícionáló furatot a padlástérből a födémgerendák között rész közepére, hogy lássa, hol van elég hely a rendszer átvezetésére.

Most vegye le a fényszóró lencsét a Solarspot alján lévő fehér színű mennyezet gyűrűről – a lencse ujjnyomásra könnyen kijön.

A fényszórót sablonként használva rajzolja azt körbe – s rajzolja körbe a füleket is.

Biztonsági figyelmeztetés: amikor a mennyezetet készül átvágni, védje szemét a gipszkarton portól!

Szerelési tipp – másik lehetőség a mennyezet furat elkészítésére, hogy megjelöli a padláson a furat helyét, majd körbe rajzolja a fényszórót a padlástérben, végül az átvágást felülről végzi, elkerülve a lehulló gipszkarton port.

Fúróval készítse el a lyukat a mennyezeten, majd gipszkarton fűrész, vagy lapvágó segítségével vágja ki a vonal mentén.

Másik lehetőség, ha rövid fa tiplit helyez el a padlásérben és ezeket közvetlenül rácsavarozza a mennyezetre (csak fa mennyezet esetén), vagy rögzíti őket gipszkartonba. Ezutóbbi nem tartozék.

Most már készen áll a tetőtéren keresztül a csövek helyzetének ellenőrzésére és a tetőn a fogadó legkedvezőbb helyének a kiválasztására.

Amikor a cső beszerelése megtörtént és az alsó csövet szorosan felhúzta a helyére, meghúzhatja a három fényszóró csavart – ügyelve arra, hogy ne húzza túl – ne szerelje rá vissza a fényszórót, amíg a szerelést teljesen be nem fejezte.

A tetőn

Miután meghatározta a fogadó helyét, nyomjon keresztül egy drótot a nemezlapon keresztül a padlás felől a cserép alatt, hogy ily módon megállapítsa a tető külsején a pontot. Most távolítson el néhány cserepet, ami a majd a tetőn a belépési pontot fogja adni. Most tegye a helyére a fogadót úgy, hogy meg tudja jelölni azokat a tetőléceket, melyeket le kell vágni.

Vágjon el minden útban lévő tetőlécet majd óvatosan jelöljön ki- és vágjon ki egy szép kört a nemezlapon, amelyen a felső cső átfér.

Amennyiben ezzel elkészült, ideiglenesen a helyére rögzítheti a fogadót néhány csavarral és ellenőrizheti a helyét a végleges rögzítés előtt. Tegye a helyére a tetejét, majd menjen vissza a padlástérbe és ellenőrizze, hogy a csőátvezető a végleges helyére került. Ezt úgy tegye, hogy a belső részeket felhelyezi a helyére és ellenőrzi, hogy a sarkok és a toldatok illeszkedtek-e a helyükre. Ha szükséges, mozgassa a fogadót a tetőn fel, vagy le úgy, hogy a kész rendszer beszerelhető legyen.

Amennyiben elégedett a fogadó végleges pozíciójával, a helyére rögzítheti. Helyezzen megfelelő rögzítő elemeket (csavarokat) a felső sarkokba (illetve úgy, hogy az illeszkedjen egy tetőlécre) és alkalmazzon egy második pár rögzítést – közel a fogadó felezőpontjához.

Egyes tetőcserép típusoknál szükség lehet az alsó sarkok lecsavarozására. Ez akkor fordulhat elő, ha a cserép profilja megemeli a fogadó sarkait és ekkor a fogadótól a cserepek nem tudnak megfelelően a tetőre ülni.

Ezt két módon teheti meg. Először is fúrhat egy megvezető lyukat a cserepeken keresztül a tetőlécbe a fogadó alatt. Alternatív megoldásként rögzítsen fel egy további tetőlécet és csavarozza rá közvetlenül erre.

Amikor ezzel elkészült visszahelyezheti a cserepeket a fogadó köré, hogy szép, vízzáró illesztést hozzon létre. Esetleg el kell vágni néhány cserepet, hogy a fogadó jól és szilárdan illeszkedjen és védjen az időjárástól

MEGJEGYZÉS: Ha levág a fogadóból próbálja követni a cserepek vonalát, hogy egy időjárásnak ellenálló szigetelést kapjon a cserepek részére.

Miután a fogadó a helyén van, most ráillesztheti a fogadó alján lévő öntapadós időjárásálló csíkot a tetőre. Először óvatosan hajtsa fel a flexibilis csíkot, és távolítson el minden szennyeződést, vagy piszkot a cserepekről.

A kupola és a felső cső rögzítése

Most, hogy a fogadó a helyén van, itt az idő, hogy a helyére illessze a kupolát és a felső csövet. Először távolítsa el a védőréteget a cső belső részéről, hogy felfedje a tükröződő felületet.

FONTOS MEGJEGYZÉS: Minden esetben távolítsa el a védőfóliát, még akkor is, ha csak később tervezi felszerelni az alacsonyabban lévő csőtoldatokat. Ha rajta hagyja, a nap rá fogja égetni a fóliát a cső belsejére és gyakorlatilag lehetetlen lesz eltávolítani azt – tartósan károsítva ezzel a rendszer teljesítményét.

Amikor eltávolította a fóliát, tegye a rendszer felső részét a fogadó felfelé menő ágába és forgassa el a kupolát úgy, hogy a félkör alakú RIR lencse délre nézzen. Ellenőrizze az irányt egy hagyományos iránytűvel, vagy mobiltelefon alkalmazással – a legtöbb új okostelefonon ingyen elérhető.

Ha elégedett a kupola irányával, fúrjon három 2 mm-es megvezető lyukat az alumínium szerelvénygyűrűbe – támpontnak használja a három csavart a kupolában és fúrjon be ezek alá, hogy biztosítsa a lyukak egyenletes távolságát egymástól. Használja a csomagban található szürke „laposfejű” csavarokat a kupola fogadóhoz rögzítéséhez. Kézi csavarhúzó használata ajánlott, hogy elkerüljék a csavarok túlhúzását és ezzel a felső cső megrongálást.

Teljesen összeszerelve a fogadó és a kupola a jobb oldalon látható fotóra kell, hogy emlékeztessen. A telepítések a különböző tető kialakítások miatt nem lesznek ugyanolyanok, de az alapelv cseréptípustól függetlenül ugyanaz. A színekre vonatkozó teljes körű útmutató minden rendszerhez jár.

Csőtoldatok telepítése

Most, hogy a mennyezeti fényszóró és a felső cső a fogadóba beszerelésre került, megtervezheti a legjobb elrendezést a hosszabbító csőtoldatok számára. Az elfordító elemek és az egyenes toldatok segítségével nagyjából állapítsa meg a csövek helyét a padlástéren keresztül.

Kanyar adapterek

A Solarspot kanyar adapterek használata előtt, először távolítsa el a belső védő fóliát és húzza le a részeket összetartó szürke ragasztószalagot. A kívánt szög eléréshez finoman forgassa el az egyik részt a másikhoz képest, amíg a megfelelő szögben nem állnak. Most tartsa meg a részeket és a szürke ragasztószalag ideiglenes visszaragasztásával rögzítse őket – kisebb igazításra lehet szükség a csőtoldatok csatlakoztatásánál.

Csőtoldatok

A padláson illessze az alsó szögben álló részt a mennyezeti csőbe, majd „célozzon” bele a felső csőbe. Most tegye ugyan ezt a felső résznél és „célozzon” a másik szögben álló résszel az alsó csőbe – egy kis darab ragasztószalaggal tartsa a kanyar adaptereket a helyükön.

Mérje meg a távolságot a két elfordító elem között, hogy megállapítsa, milyen hosszú egyenes toldatra van szükség, és helyezze a csőtoldatot és a kanyar adaptereket a helyükre – valószínűleg többször kell próbálkozni, mire pontosan sikerül a kívánt elrendezést elérni.

Az egyenes hosszabbító cső kialakításához először távolítsa el a belső védő fóliát. Fűzze be a cső tetejét a sekély vájatba és a cső alját a mély vájatba (elrendezéstől függően) – biztosítsa, hogy a középső vájat is kapcsolódik. Használjon ragasztószalagot, hogy lezárja a cső szegélyét. A csőtoldatokat „teleszkópozza” egymásba, hogy elérje a szükséges hosszúságot.

Amikor az egyenes csőtoldatot kis darab ragasztószalagokkal lazán összeszerelte, tegye azt a helyére, úgy, hogy csatlakozzon a rendszer felső és alsó részéhez. Ezt további kisebb ragasztószalagokkal rögzítse a helyére.

Nézze át az elkészült rendszert és győződjön meg róla, hogy a csőnek a tetejétől az aljáig „sima vonulata” van. Amikor teljesen elégedett a rendszerrel, a csőtoldatok és a kanyar adapterek teljesen lezárhatók az ezüstszínű ragasztószalaggal, melyet a csomagban talál.

Az egyenes toldatok összetételéhez mérjen le és vágjon le egy megfelelő hosszúságú ragasztószalagot és ragassza fel a teljes csőhosszon. Fedjen fel egy kis részt az öntapadó részből és rögzítse az egyik végéhez.

Ez után fokozatosan húzza le a viaszos védőpapírt és simítsa végig a kezét a szegélyen, hogy kialakítsa a részeket összetartó lezárást.

A csatlakozások és a sarkok lezárásánál javasolt a hosszabb szalagok helyett 150-200 mm (6-8 inch) hosszú ragasztószalagokat vágni és ezeket egyesével felragasztani.

Kérjük, tartsa észben, hogy a ragasztószalag nagyon ragadós, és ha egyszer az alumínium csövezet oldalához ért, nagyon nehéz eltávolítani.

SZERELÉSI TIPP: Tekerjen a kezére egy darab viaszos védőpapírt és ezzel csiszolja le az alumínium ragasztószalagot, hogy jó lezárást és szép fényezést kapjon.

Tippek a csövek csatlakoztatásához

A Solarspot rendszerben minden csatlakozást a csőtoldat, kupola cső, kanyar adapter, stb. végein kialakított vagy sekély, vagy mély vájat segítségével valósítanak meg; ez fogja meghatározni a rendszer illeszkedését.

Például a kupolacső nyílása (a cső, amely a fogadóba van helyezve) mindig a sekély vájatot használja, ami azt jelenti, hogy „széles” nyílása van. Ebből következik, hogy az ebbe illeszkedő csőnek a mély vájatot kell használnia, amely egy „keskeny” nyílást eredményez.

Hasonlóképp, ha egy kanyar adaptert a kupola cső „széles” nyílásához csatlakoztat, vizsgálja meg mindkét végét az elfordító elemnek, hogy megállapítsa a hosszabbító melyik vége rendelkezik a „keskeny” nyílással, amely lehetővé teszi, hogy a két végződés egymásba csússzon.

Ne essen pánikba ezen a ponton, sokkal egyszerűbb, mint ahogyan hangzik, és magától értetődővé válik, ha ráérez a lényegre. Az a fontos, hogy nagyjából szerelje össze a rendszert és győződjön meg róla, hogy megfelelően telepítette, mielőtt nagyon belemerül az alumínium ragasztószalaggal való munkába – ugyanis, ha egyszer felkerült, gyakorlatilag lehetetlen leszedni.

Amikor az összes csatlakozást leszigetelte és ellenőrizte (kérjen meg valakit, hogy kapcsolja le a lámpát a padláson, így észreveheti a réseket, amelyeken kijut a fény és azt, hogy minden csatlakozás alaposan le van zárva) teljesen megszoríthatja a csavarokat, amelyek a mennyezeti gyűrűt tartják a helyén és tegye vissza a fényszórót a mennyezeti gyűrűbe.

Ha ezzel mind készen van, már csak annyi dolga van, hogy hátradől és élvezi az otthonába áramló rengeteg napfényt.

FÖLDALATTI ÉPÍTMÉNYEK ÉS LAKÁSOK

A földalatti lakások vagy hozzáépítések manapság népszerűbbek, mint korábban bármikor. A korszerű nedvességálló membránok és szigetelőanyagok megoldották ugyan a hűvös, nyirkos épületek problémáit, viszont a természetes fény kérdése továbbra is eldöntheti egy-egy projekt sikerét vagy kudarcát. Ahhoz, hogy egy földalatti építményt bunker helyett inkább otthonnak érezhessünk, a természetes fény szintje legalább azonos kell, hogy legyen egy „hagyományos” háztól elvárt értékkel, de még jobb, ha meghaladja azt.

Miért is ne lehetne egy földalatti építmény ugyanolyan világos, sőt még világosabb, mint egy hagyományos, felszínen épült ház? Egy megfelelő kapacitású Solarspot® Fénycsatorna Rendszer beépítése bőven kompenzálja a hagyományos ablakok hiányát. Még olyan helyiségeket is ki lehet alakítani, ahol erősebb a nappali fény, mint az ablakon át megvilágított házaknál.

Több fény, mint ablakon át

Először is, amikor fénycsatorna elemek sorát használja a lakótér megvilágítására, biztos lehet abban, hogy az összes fény-kollektor mindig pontosan a fényforrásra, vagyis a napra és az égre néz. A hagyományos ablakoktól eltérően, amelyek a talajszintre néznek, a Solarspot kupolánál biztos lehet abban, hogy a lehető legtöbb napfényt fogja beengedni, és nem kell aggódnia olyan korlátok miatt, mint például az északi fekvés vagy más épületek árnyéka.

Mi több, a fénygyűjtő technológiának köszönhetően, jelentős mennyiségű fényt gyűjthet össze egy viszonylag kis nyíláson keresztül. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos helyiség jól megvilágítható két D-38 (375 mm átmérőjű) Solarspot rendszerrel – hiszen sokkal több fényt biztosítanak, mint egy ugyanakkora felületű ablak. Egy fürdőszobához vagy egymásba nyíló háló- és fürdőszobához elegendő mindössze egy D-25 (250 mm) rendszer.

Hatékony hőszigetelés

Hármas üvegezésű kivitele miatt a Solarspot rendszer hihetetlenül hatékony hőszigetelő is, maximális megvilágítást garantál minimális hőveszteség – vagy nyáron minimális felmelegedés – mellett. Szinte egyáltalán nem igényelnek karbantartást.

Hátrányok

A pontos felszerelés létfontosságú, különösen akkor, ha zöld vagy „élő” tetőt kívánnak kiépíteni. Nem elégséges az, ha felszereljük a fogadót a tető szarufához, aztán lefektetjük a csövet a földbe, és bízunk abban, hogy semmilyen gond nem lesz a jövőben. Egy bizonyos földalatti, a Grand Designs műsorban is bemutatott építmény Cumbria-ban klasszikus példája annak, hogyan lehet hibázni két nagyon fontos területen.

Először is olyan fénycsatornákat terveztek, amelyek a tetőhézagokon át és nem a talajon keresztül illeszthetők. Egy egyszerű, szigetelt, fordított gerenda, a tető szarufához rögzítve és megfelelő fogadóval letakarva garantálja a karbantartást nem igénylő és kondenzációtól mentes rendszert, amely sok-sok éven át bőséges fényt szolgáltat.

A második probléma annak a pontos meghatározása, hány egység szükséges. Alapszabály, hogy a ház soha nem lesz túl világos. Enyhén szólva is naiv elképzelés felszerelni egy 300 mm-es csövet egy átlagos konyhába abban a hitben, hogy az majd kivált egy széles ablakot. Ha van egyáltalán valami, ami kompenzálhatja a földalatt-tartózkodás miatti pszichológiai hatásokat vagy elvárásokat, az a tér túlzott megvilágítása lehet. A túlzott megvilágítás a legrosszabb esetben azt fogja eredményezni, hogy egy olyan világos teret hozunk létre, amely egy üvegház vagy télikert fényességével vetekszik – a meleg és a vakító ragyogás nélkül.

Ha Ön egy földalatti építményt tervez és szüksége van tanácsokra vagy további információkra, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot minél előbb a 06 20 / 99-99-004 telefonszámon vagy a következő e-mail címen: info@fenycsatorna.hu.

BEÉPÍTŐT KERES?

Ha azon gondolkodik, hogy egy Solarspot rendszert szeretne az otthonába beépíteni, de nem szeretné a munkát saját maga végezni, keressen fel minket és beépítő kollégáink örömmel elvégzik ezt a munkát Önnek!

Amikor a Solarspot rendszerét telepítők építik be, biztos lehet benne, hogy a lehető legjobb telepítési szolgáltatást fogja kapni, hiszen olyan emberek fogják végezni a munkát, akik ismerik a rendszert, és eddig teljesítményük sikeressége garantált.

Amennyiben érdeklődne a beépítési árak, vagy épp a műszaki információk iránt, netán csak szeretne egy kicsit többet megtudni a Solarspotról, hívjon minket bizalommal a 06 20 / 99-99-004-es számon. Hétfőtől péntekig a rendelkezésére állunk, szívesen segítünk Önnek.

Ha azonban e-mailt írna, úgy erre is van lehetősége. Ebben az esetben kérjük, hogy adjon meg minden lehetséges információt – beleértve az irányítószámot – , és így el tudjuk majd küldeni Önnek árainkat tartalmazó ajánlatunkat.

Küldjön e-mailt!

Ha Solarspot fénycsatorna rendszerrel szeretné beépíteni otthonát, vegye fel a kapcsolatot a műszaki csapatunkkal a 06 20 / 99-99-004-es számon vagy küldjön e-mailt még ma.